[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 594: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 650: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 1110: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3903)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 1110: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3903)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 1110: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3903)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 5277: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3903)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 5277: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3903)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 5277: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3903)
vedder.se forums • Dual Vesc PID Speed control
Page 1 of 1

Dual Vesc PID Speed control

Posted: 17 Oct 2018, 09:16
by b4zz0rz
I'm currently in the process of building a 2 wheeled robot. The robot uses hoverboard wheels on either side to roll around.

Im using the CAN-bus to connect the two Vesc's together. This works fine with current control, but I want to use PID-speed control. When applying throttle using the PPM input this works ok, but when the robot is stationary the wheel connected to the slave VESC makes a crackling noise. Also the wheel connected to the VESC with the PPM input keeps a braking current active while the throttle is 0%.

How can I overcome these problems?