Page 1 of 1

Need help with "brake button" wiring for ADC app and twist throttle

Posted: 27 Sep 2016, 16:19
by qwiksand
vesc pins.png
vesc pins.png (8.22 KiB) Viewed 1779 times


The hall throttle works perfectly using the 3.3v, gnd and ADC_EXT (pins 2,3 and 4 respectively in the diagram above) and doesn't seem to matter which selection box is ticked in the "control mode" portion of the ADC app. Where I'm running into trouble is with setting up the push button to use the hall throttle as a brake; as I understand it the push button should connect pin 2 (3.3v VCC) to pin 6 (RX) and when it is held/activated the hall throttle should then be a proportional brake.

I've tried all variations of the current throttle in the "control mode" part of the ADC application, as well as using pin 5 (TX) and even pin 7 (ADC_EXT2), but no joy. I'm not finding a ton of info on this out there, the best explanation is in a post made by Vedder himself re: using a similar set-up for cruise control: http://vedder.se/2015/08/vesc-writing-c ... lications/

If anyone has this working (or if you know of a post/info location explaining it), please let me know how you wired it and what selection you used in the VESC ADC application.

Thanks!

Re: Need help with "brake button" wiring for ADC app and twist throttle

Posted: 27 Sep 2016, 16:33
by rew
The switch needs to be between ground and the RX pin. (or TX, I don't remember THAT).

Re: Need help with "brake button" wiring for ADC app and twist throttle

Posted: 27 Sep 2016, 17:25
by qwiksand
Thanks rew, I'll give that a go!

Re: Need help with "brake button" wiring for ADC app and twist throttle

Posted: 28 Sep 2016, 21:51
by qwiksand
Just to follow up, in case this helps anyone in the future:

When using the "button" feature of the ADC app (just ADC, not ADC with UART):

Ground to TX pin = cruise control

Ground to RX pin = use throttle as variable brake or reverse (depends on which control mode box is selected)

Re: Need help with "brake button" wiring for ADC app and twist throttle

Posted: 01 Jan 2018, 15:31
by fabz
Hi

...and select "Current norev button" in control mode ADC

Thanks