Search found 6 matches

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1236: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
by Sibica
22 Jan 2016, 16:42
Forum: FOC
Topic: FOC doesn't work
Replies: 7
Views: 4956

Re: FOC doesn't work

Thank you benjamin :) :) FOC is working now! 8-) I double observer gain and it was mouch better, but motor was speeding and slowing. Then I increase gain in steps and when i reach 90, motor starts working perfectly. It work in current mode. But if I want speed control, which control should I use? du...
by Sibica
20 Jan 2016, 16:45
Forum: FOC
Topic: FOC doesn't work
Replies: 7
Views: 4956

Re: FOC doesn't work

I tried with current control and motor spins fast, but is shaking. It's making noise like the motor is not synchronized to the output of the driver. (plot - picure no1) I increase openloop rpm to 700 and tried again, same problem. But then i tried in duty-cycle control at 0.2 and motor start every t...
by Sibica
19 Jan 2016, 18:49
Forum: FOC
Topic: FOC doesn't work
Replies: 7
Views: 4956

Re: FOC doesn't work

Plot.
by Sibica
19 Jan 2016, 18:48
Forum: FOC
Topic: FOC doesn't work
Replies: 7
Views: 4956

Re: FOC doesn't work

Thank you for your answer. Can you please check my parameters in the attached pictures ? Today i made a patch like you sugested and vesc is working now. So i try again and made some printscreen-s. I also manage it to work 3 times. But only if i had duty cycle 0.20. If change it to 0.21 it did't work...
by Sibica
14 Jan 2016, 15:33
Forum: FOC
Topic: FOC braking?
Replies: 21
Views: 30047

Re: FOC braking?

Maybe you reach voltage or current limit of braking?
by Sibica
13 Jan 2016, 14:03
Forum: FOC
Topic: FOC doesn't work
Replies: 7
Views: 4956

FOC doesn't work

Hello. I have VESC board V4.7 and 2.6 SW version. In bldc mode it works just fine. Yesterday i tried FOC function and it doesn't work. I measured parameters like in the starter video. When i turn potentiometer of a servoteser to 20%, motor just squeals and if i turn it even more, motor start shaking...
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1236: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1236: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Go to advanced search